Yleistä sokeroinnista

Mitä on sokerointi? 

Sokeroinnissa karvat poistetaan iholla työstettävän sokerimassan avulla. Sokerimassa levitetään meillä Sileässä kasvusuunnaan vastaisesti ja se irrotetaan nopealla liikkeellä kasvusuunnan myötäisesti, jotta karvat lähtisivät juurineen. Sokerimassa kerää ihon pinnalta karvojen ohella kuolleita ihosoluja eli kuorii ihon, minkä myötä iho on karvattomuuden lisäksi muutenkin sileämpi ja kirkkaampi sokeroinnin jälkeen. Hurjan tuntuisesta karvojen juurineen repimisestä huolimatta sokerointi on herkälle iholle sopiva karvanpoistotapa ja esim. monelle höylääjälle huomattavasti parempi vaihtoehto.

Sattuuko sokerointi?

Kyllä voi sattua ja eri verran eri ihmisillä. Suurimmalle osalle sokerointi on fyysisesti hieman epämukavaa, mutta ei kivuliasta. On myös ihmisiä, jotka ovat tottuneet karvojen poistoon juurineen ja voivat suorastaan vain rentoutua hoidossa. Toki on myös ihmisiä, joita karvanpoisto oikeasti sattuu. Varsinkin ensimmäinen kerta on helposti se epämukavin käynti: silloin karvat ovat vahvimmillaan ja tilanteeseen liittyy muutakin jännityksen aihetta. Tarkoituksenamme on tehdä hoito mahdollisimman miellyttäväksi. asiakkaalle.

Miten pitkää karvan pitää olla sokerointia varten?

Karvan tulee olla vähintään 5 mm pitkää hoitoon tullessa tai niin pitkää, että siitä saa sormilla kiinni. Tämä on tärkeää erityisesti ensimmäisellä käynnillä, sillä tällöin karvat ovat kovemmin kiinni tupeissssaan. Erityisesti säärien ja reisien sokeroinnissa kasvattaminen on tärkeää. Liian lyhyen karvan sokeroiminen ei välttämättä onnistu ja näin ollen parin millin sängellä emme suosittele tulemaan sokerointiin. Tällöin emme voi taata tasaista ja laadukasta lopputulosta.

Voiko pitkällä karvalla tulla sokerointiin?

Kyllä voi. Liian pitkää karvaa hoitoa varten ei olekaan. Kovin pitkät karvat leikkaamme lyhyemmäksi hoidon alussa, jotta itse sokerointi etenee sutjakammin ja vähemmällä tukistuksen tunteella. Emme suosittele lyhentämään karvoja itse kotona ennen sokerointia, jotta et leikkaa karvaa vahingossa liian lyhyeksi. Liian lyhyt karva vaikeuttaa karvanpoistoa ja voi jopa vaikuttaa lopputulokseen niin, että kaikkea ei saada poistettua sokeroimalla.

Höylääminen

Viimeisimmän sheivauksen jälkeen tulisi karvoja kasvattaa vähintään 2 viikkoa ennen sokerointia. Vielä pidemmällä kasvatusajalla saadaan kestävämpi lopputulos sokeroinnille.

Sheivaajalla karvat kasvavat tyypillisesti eri sykleissä. Tästä johtuen sokeroinnissa ensimmäistä kertaa käyvä sheivaaja voi yllättyä, jos hyvin pian käsittelyn jälkeen karvoja tuntuu nousevan ihosta. Nuo karvat ovat mitä todennäköisemmin olleet lepotilassa ja valmistautumassa uuden karvan kasvuun sokerointihoidon aikaan.

Useimmiten kolmen tai neljän peräkkäisen sokeroinnin jälkeen karvojen kasvutahti on synkronoitunut ja näin saadaan lähes kaikki karvoista poistettua hoidossa.

Kuinka usein voi käydä sokeroinnissa? 

Karvattoman lopputuloksen jatkuvaksi ylläpitämiseksi tyypillisin sokeroinnissa käymisen väli on 4-6 vko. Joillakin karva kasvaa hitaammin ja toisia taas ei haittaa kasvatella karvoja välissä pidempäänkin, jolloin sopiva sokerointiväli voi olla selkeästi pidempi.

Monet mieluusti täydentävät kotikarvanpoistoja sokeroinnilla silloin tällöin esim. lomaa varten. Tällöin on kuitenkin sheivaajien huomioitava karvojen kasvun epätasainen sykli ja siitä seuraava lyhytkestoisempi tasainen lopputulos - lue yllä olevaa tietoa sheivaajille.

Kehtaanko olla vähäpukeisesti?

Ehdottomasti. Kunhan olet puhdas ja sinulla on karvaa, niin olet tervetullut. Meillä tehdään sokerointeja kaikille sukupuolille ja muutenkin kaikenlaisille ihmisille.

Esteet hoidolle

Sokerointia ei tehdä alueilla, joissa on ihosairauksia, haava, auringonpolttamaa tai tuoretta arpikudosta. Sokerointia ei lähtökohtaisesti tehdä akne-lääkityksen aikana. 

Mitä eroa sokeroinnilla ja vahauksella on?

Vaha pystyy tarttumaan tiukasti ihon pintaan ja repiä sitä pois vedettäessä, sokerimassa taas ei tartu samalla tavalla ihon pintaan. Sokerointihoito kestää hiukan pidempään kuin vahaus.

Käytämme sokerointitekniikkaa, jossa karvat irrotetaan nopealla liikkeellä karvan kasvusuuntaan, mistä laadukkaalla tekniikalla tehtynä ei seuraa katkenneita karvoja. Vahauksessa karvat irrotetaan kasvusuunnan vastaisesti, jolloin riski katkenneelle karvalla on suurempi. Karvan irtoaminen juurineen on edellytys pitkäkestoiselle lopputulokselle.

Vahaa kuumennetaan käyttöä varten ja se voi tuntua kuumalta. Sokerimassamme otetaan käyttöön noin 36-asteisena, eli lähes kehonlämpötilassa, ja se tuntuu neutraalinlämpöiseltä iholla.

Käytännön asioita hoidosta

Ennnen sokerointia

Tärkeintä on, että tulet tarpeeksi pitkällä karvalla erityisesti ensimmäisellä kerralla. Viimeisimman sheivauksen ja sokeroinnin välissä olisi syytä olla vähintään 2 viikkoa välissä.

Viimeisin ihon kuorinta on hyvä tehdä pari päivää ennen sokerointia. Tämä nopeuttaa sokerointia ja karvat lähtevät ihosta vaivattomammin irti. Jos et ole tehnyt kuorintaa, niin sokerointi onnistuu silti hyvin ja sokerimassa kuorii ihosi samalla.

Ethän kosteutua ihoasi saman päivän aikana ennen hoitoa.

Hoidossa

Puhdistamme aina sokeroitavat alueet hoidon alussa. WC:stämme löytyy bidee-suihku ja kosteuspyyhkeitä, jos haluat lisäksi pestä itseäsi ennen hoitoa. Sokeroinnissa käytetään iholla työstettävää sokerimassaa ja välillä lisätään puuteria, joka kuivaa ja suojaa ihoa karvanpoiston lomassa.

Meillä sokerimassa levitetään vastakarvaan ja massa karvoineen irrotetaan nopealla vedolla myötäkarvaan. Tällä tekniikalla pyrimme varmistamaan, että karvat lähtevät juurineen tupesta ja näin lopputulos on pitkäkestoinen. Sokeroinnin onnistumisessa tärkeää ovat ihoa kiristävät otteet, joissa saatamme pyytää apuasi esimerkiksi pakaraväliä tai kainaloita sokeroidessamme.

Hoidon viimeistelyyn voi kuulua joidenkin karvojen poistaminen pinseteillä ja tarpeen vaatiessa sisäänkasvaneiden karvojen poistaminen. Viimeisenä laitamme iholle rauhoittavaa suihketta.

Sileän palvelusta

Meidän hoitolassamme saat jutella tai kuunnella vaikkapa äänikirjaa silmät suljettuina. Yritämme aistia asiakkaan fiiliksen, mutta voit myös hyvin sanoa tarpeesi meille suoraan.

Meille voit rohkeasti mainita, jos esimerkiksi asento on epämukava, haluat kesken hoidon vessaan tai kaipaat juotavaa. Haluamme, että olosi on mahdollisimman mukava karvanpoiston lomassa.

Jälkihoito

Saman päivän aikana ei suositella deodorantin käyttöä tai voimakasta hikoilua. Voimakasta auringonpaistetta on syytä välttää lähipäivinä sokeroiduilla alueilla.

Sokeroinnin jälkihoitoon kuuluu ihon kuorinta ja kosteutus. Voit kuoria ihoa pesulla käydessäsi esimerkiksi vartalonkuorinta-aineilla tai kuorivilla hansikkailla. Hoitolastamme löytyy eri hintaluokista vartalonhoitotuotteita, jotka voit napata meiltä mukaasi sokerointisi yhteydessä.

Sokeroinnin jälkeen kuorinnan voi aloittaa muutaman päivän kuluttua ja jatkossa ihon voi kuoria 2-3 kertaa viikossa. Kaikilla aktiivinen jälkihoito ei kuitenkaan kuulu rutiineihin, mikä on ymmärrettävää. Satunnainenkin kuorinta tai edes vain omien "riskialueiden"  kuorinta on aina kotiinpäin. Riskialue on alue, johon sinulle tulee herkimmin sisäänpäinkasvaneita karvoja.

Kuorinnan ohella ihon kosteutus on tärkeää! Kuivaksi päässeessä ihossa sisäänpäinkasvaneiden karvojen todennäköisyys kasvaa. Jaloissa ja bikinialueella korostuvat sisäänkasvaneet karvat meidän hoitolassa sokeroimista alueista ja kannustammekin kosteuttamaan ihoa erityisesti näiltä alueilta, jotta saat nauttia kiltisti karvatupesta ulos kasvavista karvoista.

Jos haluat panostaa jälkihoitoon enemmänkin, niin voit laittaa mutanaamion sokeroidulle alueelle.

Ihotyypistä riippuen eri henkilöt ovat eri verran alttiita sisäänkasvaneille karvoille sokeroinnin jälkeen. Monilla ei häiritseviä sisäänkasvaneita karvoja esiinny juuri lainkaan rennollakaan jälkihoitotyylillä. Joillekin henkilöille niitä taas tulee helpommin jälkihoidosta huolimatta ja jokaikistä karvatuppea ei täysin voi tältä ikävyydeltä varmasti suojata. Keskustelemme mielellämme jälkihoidostasi  sokeroinnin yhteydessä ja mietitään yhdessä, että miten sitä voisi tarvittaessa kehittää.

Ongelmatilanteet

Sisäänpäin kasvaneet karvat

Sisäänkasvaneet karvat voivat kasvaa huomaamattasi ihon alla tai ne voivat ilmoittaa itsestään tulehtuneena näppylänä. Jälkihoidolla ennaltaehkäiset sisäänkasvaneiden karvojen syntymistä. Tyypillisimmin sisäänkasvaneita karvoja voi muodostua intiimialueiden tiettyihin kohtiin. Myös sääret ja reidet ovat kuivana talviaikana alttiimpia ilmiölle.

Joitakin sisäänkasvaneita karvoja pystymme poistamaan sokerointihoidon yhteydessä. Mikäli olet altis sisäänpäinkasvaneille ja tulehtuneille karvatupille, niin voit kokeilla hyvän jälkihoidon ohella meiltä löytyvää PFB roll-on-ainetta. PFB kuorii ihoa kemiallisesti ja kuivattaa tulehtuneet karvatupet, mikä myös helpottaa karvan tietä ulos. Ainetta käytetään kuuriluonteisesti.

Erilaiset ihot ovat eri verran alttiita sisäänpäinkasvaneille karvoille. Jotkut eivät tee jälkihoitoa suoraansanottuna lainkaan, mutta heidän karvansa kasvavat kuuliaisesti ulos tupesta niinkuin pitääkin. Jotkut taas huomaavat kyllä eron, jos jättävät viikon kuorinnat ja rasvailut välistä.

Valtaosalle ihmisistä sokerointi on monin tavoin järkevin ja miellyttävin karvanpoistotapa. Erityisen herkästi sisäänkasvaneita ja tulehtuneita karvoja tulee henkilöille, joilla on luonnostaan erittäin kihara ja paksu karva. Harvat tapaukset, joissa ei jälkihoidolla ja hyvällä sokerointitekniikalla ole asiaa tietääksemme saatu täysin korjattua, ovat tällaista karvatyyppiä. Kuitenkin tuollakin karvatyypillä meillä käy tyytyväisiä asiakkaita, eli kannattaa kokeilla!

Vellus-karvanpoisto ja näppylät

Tiettyjen vartalon alueiden ja henkilöiden kohdalla on mahdollista, että karvan poistosta seuraa histamiinireaktio. Reaktio on mahdollista selän, rinnan, vatsan ja kasvojen alueiden karvoissa. Näillä alueilla kasvaa vellus-karvaa, joka on altis tällaiselle reaktiolle. Muilla alueilla ei tätä reaktiota esiinny.


Sokeroinnin jälkeisinä päivinä ilmaantuvassa reaktiossa poistettujen karvojen kohdille tulee punaisia näppylöitä, joiden kestää useita päiviä parantua. Noin yhdellä kahdestakymmenestä esiintyy tätä reaktiota, eli suurimmalla osalla ei sitä tule. Viime vuosina lukuisia asiakkaita sokeroineina olemme kuitenkin tähän ilmiöön joitakin kertoja törmänneet. Samalla asiakkaalla saattaa olla mahdollista, että esimerkiksi rinta ja vatsa voidaan sokeroida ilman reaktiota, mutta selkää taas ei. 

Kasvojen sokeroinnissa noudatamme erityistä huolellisuutta ja niitä emme lähtökohtaisesti sokeroi, mikäli asiakkaalla ei ole aiempaa kokemusta sokeroinnista kasvoillaan. Kasvosokeroinnille uudet asiakkaat saavat ensin maksuttoman testisokeroinnin pienelle alueelle. Mikäli testisokeroinnista ei seuraa reaktiota, niin voidaan kasvokarvat jatkossa sokeroida turvallisin mielin.

Intiimialueen sokeroinnit

Naisten brasilialainen sokerointi

Brasilialainen sokerointi on suosituin sokeroinneistamme ja toisaalta myös se, joka ensikertalaisia eniten sokeroinneista tuntuu jännittävän. Sokerointi on hellävarainen käsittely iholle ja sopii siksi intiimialueillekin. Monille, joille sheivaus ei kerta kaikkiaan sovi, niin sokerointi on ollut (ainoa) ratkaisu intiimialueen karvanpoistoon.

Yritämme tehdä brassisokeroinneistamme mahdollisimman mukavia asiakkaillemme - niin fyysisesti kuin noin muutenkin. Me keskitymme laadukkaaseen tekniikkaan, jolla otamme karvat irti kasvusuunnan mukaisesti ja mahdollisimman hyvin ihoa kiristäen. Näin tehden saamme karvat tehokkaasti juurineen irti ja mahdollisimman vähän ikäviä tuntemuksia asiakkaalle.

Kuukautiset ja brasilialainen sokerointi

Kuukautisten aikana voi tulla brasilialaiseenkin sokerointiin, kunhan on tamponi tai kuukuppi käytössä hoidon aikana.

 Miesten brasilialainen sokerointi

Hoidossa poistetaan intiimialueen karvat edestä, välilihan tienoolta ja pakaroiden välistä. Eteen voidaan jättää haluamasi määrä ja muoto karvoitusta. Miesten brassissa korostuu otteiden tärkeys, sillä kiveksissä on paljon löysää ihoa, jonka tulee olla kiristettynä sokeroinnissa.

Miesten brassissa tahaton erektio on mahdollinen. Se ei ole este sokeroinnin jatkamiselle, kunhan sekä tekijä että asiakas käyttäytyvät asiallisesti.